Ljepota i Zdravlje
PočetnaOglasiO namaKontakt

U Sarajevu zbog korone zabranjena posjeta svim staračkim domovima

Ljepota Zdravlje
Kategorija Starački domovi
April 02, 2020
U Sarajevu zbog korone zabranjena posjeta svim staračkim domovima

Zbog povećanja broja novozaraženih osoba na području Kantona Sarajevo, te potvrđenog slučaja zaraze koronavirusom jedne uposlenice Gerontološkog centra, Krizni štab Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom nalaže privremenu zabranu posjeta svim socijalnim ustanovama, odnosno staračkim domovima, sa primjenom od sutra 21. juna ove godine.

U saradnji sa resornim Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, ova naredba će odmah biti proslijeđena svim kantonalnim socijalnim ustanovama.

Planirano je da njena primjena traje sve dok se epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo ponovno ne stabilizira.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo preporučuju uposlenicima i štićenicima primjenu higijensko-epidemioloških mjera koje inače provode u vanrednim okolnostima svoga rada i djelovanja.

Podsjećaju da su neke od njih: pojačana higijena i dezinfekciju prostora, s naglaskom na pojačanu higijenu predmeta koji se dodiruju rukama, za osoblje obavezno korištenje zaštitne opreme na pravilan način i prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, za uposlenike kod kojih se pojave simptomi respiratorne infekcije, temperature i sl. preporučuje se ostanak kod kuće do ozdravljenja, u slučaju pojave simptoma kod korisnika, iste je potrebno izolovati u posebnu, za to određenu prostoriju, te telefonom potražiti savjet pripadajućeg ljekara porodične medicine ili u težim slučajevima Zavoda za hitnu pomoć, i druge.


Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Novo Novo Novo u Tuzli Kućna njega Bona Fide
March 03, 2021

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže