Ljepota i Zdravlje
PočetnaOglasiO namaKontakt

U Banjoj Luci zabranjene posjete u domovima za stare osobe

Ljepota Zdravlje
Kategorija Starački domovi
April 02, 2020
U Banjoj Luci zabranjene posjete u domovima za stare osobe

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić najavo je danas da su, iz preventivnih razloga, u domovima za stare osobe zabranjene posjete kako ne bi došlo do unošenja koronavirusa među tu populaciju.

Po podacima Doma zdravlja, u Banjoj Luci trenutno ima 61 oboljeli od bolesti COVID-19, s tim da je od početka epidemije do danas registrovano ukupno 680 zaraženih.

“S tim brojem od 61 se možemo nositi. Ono što je posebno važno je da to ne zahtijeva preduzimanje radikalnih mjera”, rekao je Radojičić.

Naveo je da virus slabi, što potvrđuje lakša klinička slika novooboljelih, te činjenica da u posljednje tri sedmice nije bilo smrtnih slučajeva od ovog virusa u Banjoj Luci i da je mali broj zaraženih na respiratoru.

U slučaju pojave virusa u vrtićima, bez obzira na to da li je riječ o djeci ili zaposlenim, preduzimat će se mjere kao na početku epidemije - vrtić se dezinfikuje i zatvara, saopćeno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Javni prijevoz ostaje u redukovanom ljetnjem režimu vožnje.

Radojičić je rekao da je od inspekcijskih organa zatraženo da se poslovni subjekti striktno pridržavaju odredbi Zakona o zaštiti na radu, koji propisuje da svako preduzeće mora imati zaduženo lice za mjere zdravstvene prevencije i zaštite na radu.


Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Novo Novo Novo u Tuzli Kućna njega Bona Fide
March 03, 2021

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže