Ljepota i Zdravlje
PočetnaOglasiO namaKontakt

U Amsterdamu cvijećem onemogućavaju parkiranje bicikala na mostovima

Ljepota Zdravlje
Kategorija Cvjećare
October 22, 2020
U Amsterdamu cvijećem onemogućavaju parkiranje bicikala na mostovima

Vlast Amsterdama je odlučila da na jednostavan i oku ugodan način riješi problem bicikala koje građani parkiraju i lancima vežu na gradskim mostovima. Njihov odgovor na ovaj problem je cvijeće.

Odlučili su se na ovaj potez jer su se građani žalili da su zbog bicikala uskraćeni za lijep pogled sa mosta. Tako da su saksije cvijeća stavili na ograde mostova. Time pokušavaju podstaći bicikliste da na nekom drugom mjestu pronađu parking za svoje prijevozno sredstvo.

“Zbog velikog broja bicikala parkiranih uz ograde mostova smanjen je prostor za kretanje pješaka. To za posljedicu ima nezgodne situacije”, poručili su nadležni.

Međutim, biciklisti neće ostati uskraćeni za parking. Prostor koji je nekada bio namijenjen za parking automobila uz amsterdamske kanale će sada biti parking za dvotočkaše.

Glavni grad Nizozemske ima 767 kilometara biciklističke staze. Pandemija koronavirusa je dodatno popularizirala biciklizam u gradu.

Prema podacima nizozemskog Instituta za saobraćajne politike, u septembru prošle godine građani su u prosjeku prelazili 3,4 kilometara biciklom, a u julu ove godine 4,1 kilometar.

Više od trećine ili 37 posto onih koji ne koriste javni prijevoz zbog pandemije sada koriste bicikle. Od ovog broja njih polovina je istakla da će nastaviti koristiti ovaj oblik prijevoza i nakon pandemije, piše britanski dnevni list Guardian.


Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Sobne biljke zalijevajte ujutro, a količinu vode odredite prema sezoni
April 16, 2019

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže