Ljepota i Zdravlje
PočetnaOglasiO namaKontakt

Spasite svoje vrtno i sobno cvijeće pomoću sirćeta

Ljepota Zdravlje
Kategorija Cvjećare
April 16, 2019
Spasite svoje vrtno i sobno cvijeće pomoću sirćeta

Većina ljudi sirće koristi samo u kuhinji. Oni spretniji u domaćinstvu često ga koriste i za pravljenje prirodnih sredstava za čišćenje kuće. Osim toga sirće možete koristiti i za oživljavanje vašeg sobnog i vrtnog cvijeća.

Sirće možete koristiti za zaštitu od štetočina. Budući da je sirće dosta jako, biljke trebate pošpricati dosta pažljivo. Jednu kašiku sirćeta pomiješajte s jednom kašikom soli, četiri litre vrele vode i jedne kašičice džina. I pošpricajte svoje vrtne biljke.

Ako imate sobno cvijeće, možete ga pošpricati s kombinacijom od jedne kašike sirćeta, jedne kašike tečnog sapuna i četiri litre vrele vode.

Ukoliko želite zaštiti biljke od mrava također to možete učiniti uz pomoć sirćeta. Mravi mrze miris sirćeta. Napravite sredstvo od jabukovog sirćeta i hladne vode. Stavite u bočicu s raspršivačem i poprskajte zemlju. Ovaj postupak trebate ponoviti dva do tri puta sedmično.

Obožavate li dekoraciju s prirodnim cvijećem sigurno želite da vaše cvijeće traje što duže. Uz pomoć sirćeta, rezano cvijeće možete održati svježijim. U vazu s vodom stavite dvije kašike sirćeta i jednu kašičicu šećera. Na ovaj način vaše cvijeće će i dalje ostati svježe i prekrasno, a trajat će i mnogo duže.


Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Božićna zvijezda - njega i održavanje
December 24, 2020

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže