Ljepota i Zdravlje
PočetnaOglasiO namaKontakt

Semberski salaš Bijeljina, melem za sva čula

Ljepota Zdravlje
Kategorija Prijatelji
June 02, 2021
Semberski salaš Bijeljina, melem za sva čula

U srcu plodne ravnice, čija su nepregledna polja zasijana hljebnim žitom, smjestila se Bijeljina, ušuškana na raskrsnici puteva, koju od Vojvodine dijeli Sava, a od Mačve modrozelena Drina, grad u kojem i danas živi legenda o jedinstvenim Romeu i Juliji ovoga kraja.

Nekada se na ovom mjestu prostiralo Panonsko more, a danas sve više Bijeljina dobija obrise turističkog kraja koji posjetiocima nudi etno-destinacije i bogatu gastronomsku ponudu, kakva se rijetko gdje može naći.

semberski salas bijeljina melem za sva cula 1

Majski dan, okupan suncem, nebo bez ijednog oblaka, a zelena polja i oranice smjenjuju se daleko na horizontu. Baš kao u stihovima čuvenog Zvonka Bogdana: “Ravno, nigde brda sve je ravno, ravno mi je sve…”

Nezaobilazna destinacija na turističkoj ruti kroz Bijeljinu je “Semberski salaš”, mjesto koje odiše gostoprimstvom i u čijem autentičnom ambijentu, uz ukusna tradicionalna jela ovoga kraja i domaću voćnu rakiju “majevica” sva čula uživaju. Na prvi pogled čini se samo još jedan restoran uz saobraćajnicu nedaleko od granice sa Republikom Srbijom, ali već nakon nekoliko koraka “Semberski salaš” je sve samo ne običan ugostiteljski objekat.

semberski salas bijeljina melem za sva cula 2

Osim ukusne hrane i pića, gosti ovog kompleksa imaju priliku da uživaju na bazenima, a tu je i igralište za najmlađe. Još nekoliko koraka dalje i dobrodošlicu će vam poželjeti stidljivo lane, paun koji jedva čeka da pokaže svoje bogato perje, zečevi i fazani, a za ljubitelje konja domaćini na salašu organizuju školu jahanja.

Menadžer turističkog kompleksa “Semberski salaš” Nikola Kuridža rekao je da je iza ove turističke priče uspješnih deset godina.

semberski salas bijeljina melem za sva cula 3

  • Gastronomska ponuda je bogata. Ostali smo dosljedni autentičnim jelima, od raznih sačeva, telećih i jagnjećih, roštilja, salaške plate, domaćeg hljeba i još mnogih specijaliteta koji nastaju u našoj kuhinji. S obzirom na to da smo naslonjeni na maticu Srbiju i da smo nedaleko od granice sa Vojvodinom, zbog toga i riječ salaš u nazivu, da donesemo vojvođanski duh u naše krajeve - priča Kuridža, pokazujući bogato prostranstvo kompleksa koji iz godine u godinu dograđuju.

semberski salas bijeljina melem za sva cula 4

U sklopu kompleksa posjetiocima je na raspolaganju hotel sa četiri zvjezdice “Intergaj”. Kompleks je godinama rastao i proširivao svoje kapacitete, tako da danas u restoranu u ugodnom ambijentu mogu da ugoste između 350 i 400 gostiju. Osim toga, tu je i svečani salon kapaciteta 300 mjesta namijenjen za razne proslave i seminare, a u ponudi salaša je i šest bazena.

semberski salas bijeljina melem za sva cula 5

  • Izgradili smo mini akva-park sa toboganima i dječijim animacijama koji je u prošloj godini privukao veliki broj posjetilaca. Imajući u vidu činjenicu da su zbog virusa korona putovanja bila ograničena, osim domaćih, imali smo veliki broj posjetioca iz Srbije - rekao je Kuridža.

semberski salas bijeljina melem za sva cula 6

Ističe da je Bijeljina živ grad i veoma često na mapi posjetilaca iz cijeloga svijeta, a bogatstvo u tanjiru je ono na šta su ovi vrijedni domaćini posebno ponosni.

  • Naš narod voli da je tanjir pun svega, da se dobro i ukusno jede i to je imidž koji nas prati. Bogate porcije su naš adut. Imamo dosta gostiju iz susjedne Srbije, Šapca, Loznice, Inđije, Mitrovice, kao i naših ljudi iz dijaspore - kazao je Kuridža.

semberski salas bijeljina melem za sva cula 7

U ovom specifičnom turističkom kompleksu su ponosni jer isti tim, od oko 25 ljudi, radi od samog početka. U iščekivanju ljetnjih dana i da živa u termometru dosegne veće vrijednosti, u “Semberskom salašu” užurbano sređuju bazene kako bi spremno dočekali prve kupače.

semberski salas bijeljina melem za sva cula 8

Osim toga, za sve putnike namjernike koji požele da vikend provedu u ovoj oazi mira ili samo na trenutak predahnu uz bogatu trpezu, domaćini organizuju svirku uživo da bi ugođaj bio potpun i kako bi, osim nasmijanih lica i dječije graje, ovaj ugodan ambijent ispunile i najljepše note.

semberski salas bijeljina melem za sva cula 9

  • Nastojimo da uvijek budemo na usluzi našim gostima i da svoju ponudu obogaćujemo iz godine u godinu. Naredna investicija biće karting vozilo - dodao je Kuridža.

Pavlovića put - Dvorovi, Bijeljina

Kontakt telefon: 055 / 257 - 500

Kontakt telefon: 055 / 257 - 510

Kontakt telefon: 066 / 944 - 393

Kontakt telefon: 065 / 595 - 817

Sajt


Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Pekara "Uno", zalogaj koji se pamti!
May 30, 2021

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže