Ljepota i Zdravlje
PočetnaOglasiO namaKontakt

Pogledajte kako izgleda najljepši vrt cvijeća na svijetu bez turista

Ljepota Zdravlje
Kategorija Cvjećare
April 16, 2019
Pogledajte kako izgleda najljepši vrt cvijeća na svijetu bez turista

Jedan fotograf iz Nizozemske napravio je fotografije najljepšeg vrta cvijeća na svijetu - Keukenhofa koji je zatvoren po prvi put zbog pandemije koronavirusa.

“Većina vas vjerojatno poznaje svjetski poznati Keukenhof, najljepši vrt tulipana na svijetu. Svake godine milioni turista posjećuju ovaj vrt. Svake godine vrijedni radnici se trude da vrt izgleda jednako dobro kao i uvijek, uključujući i ovu godinu”, naveo je fotograf, piše Boredpanda.com.

Ova je godina drugačija. Keukenhof je zatvoren, prvi put u 71. godini koliko postoji. Ali to ne znači da nema cvijeća. Baš suprotno, cvjetovi izgledaju nevjerojatno i dobivaju onoliko pažnje i brige kao i uvijek. Svi vrtlari rade svoj posao onako kako su navikli.

“Tulipane fotografišem oduvijek, uglavnom na selu. Fotografisao sam ih iz svih uglova koje možete zamisliti, ali postojala je jedna stvar koju sam oduvijek želio uraditi: fotografisati Keukenhof bez ljudi. To se činilo nemogućim, sve do aprila 2020. Budući da je virus zadržao sve ljude kod kuće, turiste, znao sam da je to jedina šansa da to učinim. Kontaktirao sam Keukenhof objašnjavajući što imam na umu i bili su tako ljubazni da su mi omogućili fotografiranje vrta na jedan dan”, ispričao je fotograf.

Bilo je to čarobno iskustvo, zaključio je.


Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Božićna zvijezda - njega i održavanje
December 24, 2020

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže