Ljepota i Zdravlje
PočetnaOglasiO namaKontakt

Pacijente vraćaju, problem negiraju Zašto Dom zdravlja prešućuje problem sa stomatološkim materijalom?

Ljepota Zdravlje
Kategorija Stomatologija
April 02, 2020
Pacijente vraćaju, problem negiraju Zašto Dom zdravlja prešućuje problem sa stomatološkim materijalom?

Popravka zuba u sarajevskim stomatološkim ordinacijama, odnosno u organizacionim jedinicama JU Dom zdravlja KS, nerijetko se za pacijente pretvori u pravu noćnu moru “zbog nedostatka materijala”. Iz ove ustanove negiraju da ima ikakvih problema.

Pritužbe na račun JU Dom zdravlja, zbog nedostatka stomatoloških materijala, učestalo pristižu od pacijenata te ustanove. Nezadovoljnici tvrde da termine čekaju i po mjesec dana, ili da termine uopće i ne dobiju.

Zlatko Viteškić iz JU Dom zdravlja KS kazao je za Klix.ba da imaju potpisan stabilan ugovor sa dobavljačem materijala, te da ga oni kontinuirano isporučuju.

“Nedostatak materijala odnosio se na neki prethodni period, unazad dva mjeseca. Imali smo neke male zastoje oko ortodoncije, ali i to je odblokirano. Uglavnom, pacijenti nisu ispaštali. Materijal se nabavlja putem javnih nabavki, znalo se desiti da u nekom prethodnom periodu tender zastane itd. To onda dugo traje, ode na Ured za razmatranje žalbe, oni ga ponište, pa se ponovo raspiše… Jer su to veliki tenderi, puno ljudi se prijavljuje i puno novca je u igri”, kazao je Viteškić za Klix.ba.

No, s druge strane, pacijenti, pa i stomatolozi zaposleni u ovoj instituciji kažu da se već godinama susreću s istim problemom, što pacijentima obično biva obrazloženo “opravdanjem” da nemaju materijala za rad.

JU Dom zdravlja KS ima preko 30 stomatoloških lokaliteta i preko 90 stolica u procesu rada, svakodnevno, a iz ove ustanove ističu da aparati rade po 12 sati dnevno jer stomatolozi rade u dvije smjene.


Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Mobilna i fiksna protetika u stomatoloskoj ordinaciji Estetika dent Derventa
December 01, 2020

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže