Ljepota i Zdravlje
PočetnaOglasiO namaKontakt

Održavajte bradu čistom i njegovanom uz pomoć nekoliko savjeta

Ljepota Zdravlje
Kategorija Barber shop
April 16, 2019
Održavajte bradu čistom i njegovanom uz pomoć nekoliko savjeta

Prema nedavnim istraživanjima klinike Hirslanden u Švicarskoj, muške brade imaju više bakterija nego li krzno psa. Osim toga ova studija navodi da su neke bakterije koje su pronašli u bradi bile štetne po ljudsko zdravlje.

Ipak sve bradonje ovog svijeta zbog ove studije uopće ne bi trebale paničiti jer je uzorak ove studije bio jako mali, samo 18 muškaraca je ispitano u odnosu na 30 pasa.

No, čistoća brada dugo je bila tema rasprava, pa iako je istina da u bradama postoje bakterije to ipak nije razlog za neku veliku zabrinutost, što ne znači da biste trebali zanemariti svoju brigu o bradi. Dermatolozi i stručnjaci za brade otkrili su male tajne kako da bradu njegujete i održavate kako bi bila lijepa, ali i najbitnije, čista.

2Kada su bakterije u pitanju, postoje neke koje žive na našoj koži i uopće nisu loše. Imamo mnogo bakterija koje se tu nalaze s razlogom. Neke studije tvrde da nas neke bakterije mogu zaštiti od raka kože”, mišljenja je dr. Forum Patel, dermatologinja iz New Yorka.

No brada se mora prati.

Možda vam ovo ne zvuči kao nikakva pretjerana mudrost, ali redovno, svakodnevno pranje brade spriječit će nastanak bakterija. Patel je stava da biste bradu trebali onoliko puta koliko perete kosu.

Mikka Gia, vlasnica brijačnice The Groomed Society u Torontu predložila je pranje brade dva do tri puta sedmično šamponom za bradu. Međutim ukoliko iz nekog razloga niste u mogućnosti prati bradu toliko često dobro je iščetkajte.

Ulje za bradu

Nakon pranja brade nanesite malo ulja jer ono potiče hidrataciju i daje joj sjaj. Bitno je i da ne pretjerate s uljem kako ne bi bila previše masna. Također gledajte da svi proizvodi za bradu budu napravljeni od prirodnih sastojaka.

Najbolje vrijeme za nanošenje ulja na bradu je odmah nakon pranja.

Osušite bradu

Iako vam ne zvuči logično da bradu sušite fenom, on vam itekako može pomoći pogotovo ako imate dugu i gustu bradu. Sušenjem brade riješit ćete se i mogućih bakterija.

Redovno je skraćujte

Ako želite imati savršenu bradu redovno skraćivanje je jednako važno kao i kod frizure. Želite li zdravu dlaku baš kao i kada je kosa u pitanju morate je povremeno podšišati. Ukoliko imate peruti na bradi pokušajte ga se riješiti običnim šamponom protiv peruti.

Ono što još trebate znati jeste da i duge i kratke brade zahtjevaju održavanje i jednako ih trebate prati i održavati. I kada steknete naviku na ovaj način brinuti o bradi imat ćete sretno lice i prekrasnu bradu.


Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Novembar bez brijanja Muškarci s bradom su privlačniji ženama
October 13, 2020

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže