PočetnaOglasiO namaKontakt

Od početka pandemije u Evropi uloženo milijardu eura u biciklističku infrastrukturu

Ljepota Zdravlje
Kategorija Medicina
April 02, 2020

Pandemija koronavirusa ima pozitivne posljedice, a jedna od njih jeste da je potaknula ljude da više koriste bicikle. Zato su pojedine evropske zemlje uložile mnogo novca u gradnju biciklističke infrastrukture tokom pandemije.

Od početka pandemije na području Starog kontinenta investirano je milijardu eura u ovu infrastrukturu, objavili su iz Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) pozivajući se na podatke Evropske biciklističke federacije. Značajan uzrok popularizacije biciklizma u posljednjih nekoliko mjeseci jeste taj što je pandemija mnoge navela da ne koriste javni prijevoz.

Zato se nije ulagalo samo u biciklističku infrastrukturu, nego je odlučeno i da se u pojedinim dijelovima gradova onemogući kretanje automobila i smanji intenzitet saobraćanja motornih vozila.

Najviše u Evropi je uložila Finska - skoro 7,8 eura po stanovniku. S obzirom na to da Finska ima više od 5,5 miliona stanovnika, to znači da je ukupno izdvojila više od 43 miliona i 200.000 eura. Slijede je Italija, Francuska i Velika Britanija. I u drugim dijelovima svijeta se nastoji isto učiniti.

Prema podacima Trek Bikesa u Sjedinjenim Američkim Državama je tokom pandemije prodaja bicikala porasla za 121 posto. Da je prijevoz biciklom sigurniji od javnog prijevoza tokom pandemije misli 85 posto Amerikanaca.

Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

U Bosni i Hercegovini 336 novozaraženih koronavirusom, preminulo 11 osoba
April 02, 2020

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2020, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže