Ljepota i Zdravlje
PočetnaOglasiO namaKontakt

Muška brada prirodno privlači žene, ali postoje razlozi i za odbojnost

Ljepota Zdravlje
Kategorija Barber shop
April 16, 2019
Muška brada prirodno privlači žene, ali postoje razlozi i za odbojnost

Bradati ili bez brade? Kakve muškarce žene zaista više vole? Nekoliko istraživanja na ovu temu dalo je isti odgovor, a to je slučaj i s najnovijom studijom, koja je otkrila i jedan neobičan detalj.

Kada je riječ o privlačnosti, sve ovisi o osobnom afinitetu, ali se statistika pozabavila i ovim pitanjem. Nova studija bavila se pitanjem jesu li ženama atraktivniji muškarci s bradom ili bez nje, a istraživači su ovom prilikom došli do jednog zanimljivog otkrića, piše CNN.

Žene prirodno privlače najmuževniji muškarci, a muškarce privlače najženstvenije žene, a razlog za to krije se u podsvjesnoj želji za što boljim reproduktivnim materijalom.

Kod muškaraca muževnosti doprinose visina, mišićavost i brada.

Studija iz 2013. godine bavila se pitanjem jesu li ženama privlačniji muškarci s bradom ili bez nje i bolje su prošli oni koji su je imali: najprivlačniji su im bili muškarci s mnogo brade, dok su oni s uređenom bradom i obrijani manje atraktivni nježnijem spolu.

I u ovoj novoj studiji muškarci s muževnijim licem i s bradom bolje su prolazili od onih s nježnim crtama lica i obrijanih. Rezultati su bili isti i u grupi žena koje su tražile kratku vezu i u grupi onih koje su tražile nešto ozbiljnije.

Pokazalo se da široka vilica, izražene obrve i brada najviše privlače žene.

Ipak, one žene, koje se boje ušiju, krpelja i buha, smatraju bradu neprivlačnom. Studija je otkrila da one pripadnice nježnijeg spola kojima se gade klice i paraziti više vole muškarce bez brade, nesvjesne da ih brada odbija zbog straha koji imaju.

U evolucionarnoj teoriji ovo ima smisla. Smatra se da su ljudi evoluirali i da imaju manje dlaka na tijelu djelomično i zbog toga što se tako smanjuje rizik od nošenja parazita, koji su prenositelji bolesti.


Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Novembar bez brijanja Muškarci s bradom su privlačniji ženama
October 13, 2020

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže