Ljepota i Zdravlje
PočetnaOglasiO namaKontakt

Mokra kosa, visoka punđa i što prirodniji izgled su u modi ovog ljeta, sombre pada u zaborav

Ljepota Zdravlje
Kategorija Frizerski saloni
August 20, 2012
Mokra kosa, visoka punđa i što prirodniji izgled su u modi ovog ljeta, sombre pada u zaborav

Trendovi u svijetu ljepote se ne prestaju mijenjati, i to, kako kažu stručnjaci, ne iz godine u godinu, nego iz mjeseca u mjesec. Posebno kada su u pitanju šminka i frizure.

Do sada je predstavljen veliki broj različitih frizura koje će biti hit u ovoj godini, kao i one koje su posebno popularne u ljetnoj sezoni. S obzirom na to da se to mijenja iz časa u čas, odgovore smo potražili kod poznatog sarajevskog frizera Mahira Sinanovića koji je riješio dilemu brojnih dama.

Koji trend su dame odmah prigrlile, koje frizure se najčešće traže, koje boje dominiraju, a šta je to već odavno izašlo iz mode, otkrio nam je upravo naš sagovornik.

“Od stepenastog boba do mokrog izgleda kose i potpune transformacije, rezervisane samo za najhrabrije djevojke, frizure su koje su u trendu ovog ljeta. Visoki rep i bob frizura zapravo nikad ne izlaze iz mode”, kaže Sinanović.

Ništa manje nisu tražene, dodaje, ni elegantne punđe.

“Ovog ljeta se dosta traže visoke punđe, ali i ljetne pletenice koje su uvijek aktuelne. Kada je riječ o bojama, činjenica je da dominira pastelno plava nijansa. Ombre i sombre, čini mi se, polako padaju u zaborav i konačno se vraćamo na malo toplije boje za ovu sezonu. Ono što je evidentno jeste da pripadnice ljepšeg spola sve češće žele da njihova kosa izgleda prirodno. Dakle, u modi je mokra kosa, lagane lokne i što manje feniranja”, pojašnjava Sinanović.

Uzimajući u obzir da se, kako kaže, trendovi brzo mijenjaju, vrlo je teško sve ispratiti.

“Nedavno sam bio na jednom eventu u inozemstvu, gdje je nas nekoliko frizera došlo u situaciju da smo se pitali šta novo izbaciti za narednu sezonu, a da već nije viđeno. Onda se modnim trendovima ponovo vraćamo u četrdesete i pedesete godine, sve se ponavlja, rotira se”, priznaje Sinanović.

Na koncu, trend koji su žene vrlo brzo prigrlile, kaže nam, jesu velike šnale u kosi.

“Da li je to in ili out, zavisi od prilike. Mada, prema mom mišljenju, šnale u kosi i elegancija koju one nose sa sobom zahtijevaju posebnu priliku, no brojne dame ih nose čak i u dnevnoj varijanti, što nije pogrešno”, smatra Sinanović.

Zaključak je da ova sezona donosi raznolikost i ostavlja prostora za eksperimentiranje, onima koji se usude, naravno.


Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Brazilski keratin u Frizerskom salonu MD Tuzla
March 22, 2021

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže