PočetnaOglasiO namaKontakt

Mokra kosa, visoka punđa i što prirodniji izgled su u modi ovog ljeta, sombre pada u zaborav

Ljepota Zdravlje
Kategorija Frizerski saloni
August 20, 2012

Trendovi u svijetu ljepote se ne prestaju mijenjati, i to, kako kažu stručnjaci, ne iz godine u godinu, nego iz mjeseca u mjesec. Posebno kada su u pitanju šminka i frizure.

Do sada je predstavljen veliki broj različitih frizura koje će biti hit u ovoj godini, kao i one koje su posebno popularne u ljetnoj sezoni. S obzirom na to da se to mijenja iz časa u čas, odgovore smo potražili kod poznatog sarajevskog frizera Mahira Sinanovića koji je riješio dilemu brojnih dama.

Koji trend su dame odmah prigrlile, koje frizure se najčešće traže, koje boje dominiraju, a šta je to već odavno izašlo iz mode, otkrio nam je upravo naš sagovornik.

“Od stepenastog boba do mokrog izgleda kose i potpune transformacije, rezervisane samo za najhrabrije djevojke, frizure su koje su u trendu ovog ljeta. Visoki rep i bob frizura zapravo nikad ne izlaze iz mode”, kaže Sinanović.

Ništa manje nisu tražene, dodaje, ni elegantne punđe.

“Ovog ljeta se dosta traže visoke punđe, ali i ljetne pletenice koje su uvijek aktuelne. Kada je riječ o bojama, činjenica je da dominira pastelno plava nijansa. Ombre i sombre, čini mi se, polako padaju u zaborav i konačno se vraćamo na malo toplije boje za ovu sezonu. Ono što je evidentno jeste da pripadnice ljepšeg spola sve češće žele da njihova kosa izgleda prirodno. Dakle, u modi je mokra kosa, lagane lokne i što manje feniranja”, pojašnjava Sinanović.

Uzimajući u obzir da se, kako kaže, trendovi brzo mijenjaju, vrlo je teško sve ispratiti.

“Nedavno sam bio na jednom eventu u inozemstvu, gdje je nas nekoliko frizera došlo u situaciju da smo se pitali šta novo izbaciti za narednu sezonu, a da već nije viđeno. Onda se modnim trendovima ponovo vraćamo u četrdesete i pedesete godine, sve se ponavlja, rotira se”, priznaje Sinanović.

Na koncu, trend koji su žene vrlo brzo prigrlile, kaže nam, jesu velike šnale u kosi.

“Da li je to in ili out, zavisi od prilike. Mada, prema mom mišljenju, šnale u kosi i elegancija koju one nose sa sobom zahtijevaju posebnu priliku, no brojne dame ih nose čak i u dnevnoj varijanti, što nije pogrešno”, smatra Sinanović.

Zaključak je da ova sezona donosi raznolikost i ostavlja prostora za eksperimentiranje, onima koji se usude, naravno.

Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Ženske frizure koje bh. frizeri preporučuju za novogodišnju noć
September 28, 2020

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2020, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže