PočetnaOglasiO namaKontakt

Hidzama u salonu "Harmony" Gradacac

Ljepota Zdravlje
February 05, 2021

Šta je hidžama?

Hidžama je medicinska metoda koja spada u domen male hirurgije. Predstavlja metodu lokalnog puštanja krvi.

Hidžama ili “Wet Cupping” predstavlja proces izvlačenja, odnosno isisavanja i izbacivanja nečiste, toksične, krvi iz organizma pomoću čaša ili kupica koje se postavljaju na određena, predilekciona mjesta na tijelu oboljele osobe. Te čaše se priljepljuju za tijelo putem izazvanog vakuma nastalog uslijed izbacivanja zraka iz njih, te kao takve, ostaju na tijelu nekoliko minuta, u zavisnosti od vrste liječenja.

Hidzama u salonu "Harmony" Gradacac
Hidzama u salonu Harmony Gradacac

U prošlosti se vakum proizvodio primitivnim metodama paljenjem malog drvceta ili papirića, čiji bi dim neutralisao sav kisik iz čaše, a što bi dovelo do vakuma i lijepljenja čaše za tijelo.

Danas se koriste kupice koje na sebi imaju osigurače kojima se elegantno i lako izbacuje zrak. Na mjestu gdje se priljepljena kupica nalazi, koncentriše se sva nečista krv. Nakon toga se kupica skine, a na tom mjestu se nekoliko puta tanko zareže sterilnim skalpelom ili sterilnom iglom kako bi izašla koncentrisana nečista krv.

Potom se ponovo, dakle, na istom mjestu, prilijepi ponovo kupica pod vakumom, koja sada nema ulogu vršenja koncentracije krvi, nego ovoga puta, već prije koncentrisanu nečistu krv na mjestu kupice, sada izbacuje iz organizma. Prilikom izvođenja ovog postupka izuzetno je bitno zadovoljiti principe asepse i antisepse.

Hidzama u salonu "Harmony" Gradacac
Hidzama u salonu Harmony Gradacac

Čaša se stavi na tijelo (glava, leđa, koljeno, tj. mjesto bola), pa kada se stvori vakum u čaši ona se prilijepi za kožu i uvlaći je u sebe. Od osobina vakuma je da uvlaći sve u sebe pa tako i koža nabubri pod čašom. Ta čaša vakumom prikuplja krv koja se nalazi ispod kože i sabira je u taj nabubreni dio pod čašom što ne utjeće na venski krvotok

###Šta tretira hidžama?

Sve navedene regulatorne metode, a prvenstveo hidžama, pomažu zdravom organizmu da očuva ravnotežu odnosno zdravlje, te se primjenjuju preventivno, sa ciljem očuvanja zdravlja kod zdravih osoba.

Hidzama u salonu "Harmony" Gradacac
Hidzama u salonu Harmony Gradacac

U slučaju kada je došlo do poremećaja zdravlja ili nastanka bolesti, regualtorne metode pomažu bazičnom regulatornom sistemu da ponovo uspostavi ravnotežu i dođe do zdravlja. Tada one djeluju kurativno, dakle liječe.

Da li hidžama ima neželjene efekte ?

Do sada nisu zabilježeni neželjeni efekti niti nus-pojave hidžame.

Svoj termin možete zakazati već danas

Salon za masazu “Harmony”

Žrtava Srebrenice, Gradacac

Telefon za rezervacije: 062 / 013 - 238

Instagram

Facebook

Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Parafinski tretmani u salonu "Dragana" Prnjavor
February 18, 2021

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže