Ljepota i Zdravlje
PočetnaOglasiO namaKontakt

Gel tehnika noktiju u salonu "Dragana" Prnjavor

Ljepota Zdravlje
July 23, 2021
Gel tehnika noktiju u salonu "Dragana" Prnjavor

Gelirani nokti su popularni već dugi niz godina i gotovo da nema djevojke koja se nekada nije odlučila na to da ima gelirane nokte. Danas sve više djevojaka počinje da se bavi geliranjem noktiju, bilo kod kuće ili u nekom od kozmetičkih salona.

U ovom tekstu ćemo vam reći nešto više o geliranju noktiju, o samom postupku geliranja, ali i o ostalim detaljima koji su vezani za geliranje noktiju.

gel tehnika noktiju u salonu dragana prnjavor 1

Šta je geliranje noktiju?

Pod geliranjem noktiju se zapravo podrazumijeva postupak u kojem se učvršćuju vaši prirodni nokti. Naime, koliko će nokti ispasti dobri i kakav će biti njihov kvalitet zavisi prvenstveno od osobe koja to radi, odnosno od njene stručnosti. Takođe, veoma važnu ulogu ima kvalitet samog materijala koji se koristi.

Ukoliko se odlučite da uradite gel na noktima, veoma je važno da izaberete provjeren salon i provherenu osobu koja će vam gelirati nokte. Sve je više djevojaka koje se bave geliranjem noktiju kod kuće i kod tih djevojaka je cijena geliranja znatno manja nego u salonima.

Takođe, postoje neki saloni u kojima je geliranje noktiju jako jeftino u odnosu na sve ostale salone u gradu. U tom slučaju trebalo bi da se zapitate o kvalitetu materijala koji se koristi. Nije poenta da platite manje, a da nokti počnu da vam otpadaju već nakon nekoliko dana.

gel tehnika noktiju u salonu dragana prnjavor 2

Dakle, prvo se morate raspitati o osobi kod koje želite da radite nokte, o njenoj stručnosti i o kvalitetu njenih usluga. Najbolje bi bilo da kada odete u kozmetički salon prvo pogledate slike sa noktima prethodnih mušterija i da se odlučite da li vam se nokti sviđaju ili ne.

Postupak geliranja noktiju

Za lijepe i uredne nokte potrebno posjećivati salon na svake 3-4 sedmice jer će nokti izrasti, a razlika će se itekako primjećivati te će postati osjetljiviji na udarce.

Ako nokte ne održavate, ne popunjavate već izrasli gel ili ga uopće ne skidate, možete se dovesti do velikih problema pa čak i gljivica na noktima.

gel tehnika noktiju u salonu dragana prnjavor 3

Prije stavljanja gela na nokte, treba se paziti jesu li vam zdravi. Ako su nokti krhki, prozirni i listaju se nije preporučljivo ponavljati geliranje dok se nokti ne oporave. Zdrava ploča nokta je preduvjet za kvalitetu i dugotrajnost gela.

Nokti se mogu produživati na dva načina, s tipsama ili šablonom.

  • Tipse su produžetci koji imitiraju vrh nokta napravljeni od tanke plastike na koje se nanosi gel
  • Šabloni se umeću ispod prirodnog nokta te se na njih nanosi gel, kada se gel polimerizira šablone se uklanjaju i oblikuje se vrh nokta

gel tehnika noktiju u salonu dragana prnjavor 4

Geliranje noktiju uključuje pregled noktiju i dogovor s terapeutom o dužini i obliku te boji. Terapeut je odlučiti o načinu produživanja nokta. Nakon dogovora radi se svi maniki, odnosno oblikuju se nokti, potiskuje se i uređuje okolna kožica te se matira površina nokta. Nokat se čisti od prašine i nanosi se dehidrator – on uklanja površinsku masnoću na noktima radi boljeg prianjanja baznog sloja gela. Lijepe se tipse ili se namještaju šabloni radi produžavanja nokta.

Gel baza se polimerizuje u led lampici 60 sec. Nanosi se deblji sloj gela kojim se modeluje ploča nokta i polimerizuje u led lampici 60 sec. Kada je gel polimerizovan rašpanjem se oblikuje ploča nokta. Uklanja se prašina i nanosi se boja i završni sjaj.

gel tehnika noktiju u salonu dragana prnjavor 5

Kod završnog sloja se može birati između onog koji daje mat ili sjajan izgled. Završni sloj se čisti s tečnošću za uklanjanje ljepljivog ostatka na površini nokta. Na nokat se nanosi njegujuće ulje ili se radi njega ruku i noktiju s pilingom, maskom i masažom.

Kako prepoznati loše urađene nokte?

Sada se vjerovatno pitate kako vi to možete prepoznati da li su vam nokti urađeni dobro ili loše. Naime, gelirani nokti nikada ne treba da budu previše debeli jer onda djeluju jako ružno i vještački. Prvo i osnovno pravilo jeste da gelirani nokti nakon tretmana djeluju potpuno prirodno.

gel tehnika noktiju u salonu dragana prnjavor 6

Međutim, nokti ne treba da budu ni previše tanki jer onda će izgubiti čvrstinu koja im je potrebna da bi izdržali sve kućne i druge poslove. Nokat bi trebalo da bude iste debljine sa koje god strane da se gleda i ne bi trebalo da se vide nikakvi prelazi između vašeg i geliranog nokta.

Šta ako želimo da skinemo gel sa noktiju?

Ukoliko želite da skinete gel sa noktiju i da prestanete sa geliranjem, to naravno možete učiniti u svakom trenutku. Međutim, morate znati da će vam nokti u tom slučaju biti drugačiji nego prije geliranja. Zapravo, nakon geliranja nokti će se vjerovatno istanjiti i postati lomljivi. Ono što je veoma važno jeste da gel skidate uvijek u nekom od provjerenih salona gde će vam nokti nakon skidanja gela biti premazani posebnim lakom.

gel tehnika noktiju u salonu dragana prnjavor 7

Biće neophodno i da skratite svoje nokte i da redovno koristite lak za učvršivanje noktiju. U tom slučaju većina stručnjaka preporučuje korišćenje Eveline lakova za nokte, koji su poznati po tome što učvršćuju nokte i oporavljaju ih nakon geliranja.

Zaključak

U ovom tekstu ste mogli da saznate sve što je potrebno o geliranju noktiju, tako da sada možete sami da se odlučite na to da li ćete i vi stavljati gel na nokte ili više volite svoje prirodne nokte.

Najveća prednost geliranih noktiju je njihova dugotrajnost, odnosno to što mjesec dana najmanje nećete uopšte morati da razmišljate o svojim noktima. Oni će biti lijepi i čvrsti i ne morate ih lakirati niti skraćivati.

Međutim, ako poželite vi možete preko gela nanijeti bilo koji lak koji vam se vsiđa, možete lepiti nalepnice, stavljati cirkone itd. Naročito se preporučuje da gelirane nokte premažete nekim lakom nakon 3 nedjelje, kada već počnu dosta da rastu i kada se vidi dio koji je izrastao. Kako biste to prekrili možete cijele nokte prelakirati nekim tamnijim lakom. To će vjerovatno odložiti odlazak na korekciju kod kozmetičara i nokti će vam još neko vrijeme izgledati jako lepo.

gel tehnika noktiju u salonu dragana prnjavor 8

Dakle, gelirani nokti imaju dosta prednosti, ali ih je potrebno redovno održavati. Uz redovno održavanje i njegu, gelirani nokti će dugo trajati i učiniće vaše ruke ljepšim.

Iskustva onih koji imaju gelirane nokte su uglavnom dobra. Djevojke i žene godinama nose gelirane nokte i time su skratile sebi mnoge muke koje se tiču uređivanja i njege noktiju.

Nakon čitanja ovog teksta ne preostaje vam ništa drugo nego i sami da probate kako je to imati gelirane i lijepe nokte u svako doba.

Ipak, ne zaboravite da idete u proveren kozmetički salon gde se koriste najbolji gelovi za nokte i gdje već ima mnogo zadovoljnih korisnica.

gel tehnika noktiju u salonu dragana prnjavor 9

Nadamo se da ćete više pažnje posvetiti njezi i ljepoti svojih noktiju i ne zaboravite da vi možete u svakom momentu prestati sa geliranjem i oporaviti svoje prirodne nokte. Ipak, kada osjetite sve prednosti geliranih noktiju, ne vjerujemo da ćete ikada više poželjeti da sami vodite brigu oko svojih noktiju i da vam to predstavlja dodatnu obavezu.

Svoj termin možete zakazati već danas

Kozmetički salon Dragana

Radno vrijeme ⏰

PON - PET (10h - 20h) || SUBOTA (10h - 15h)

Savka Jenjića 8, Prnjavor

Telefon za rezervacije: 065 / 461 - 371

Instagram


Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Laserska epilacija u kozmetičkom salonu "SELMA" Goražde
November 18, 2021

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže