Ljepota i Zdravlje
PočetnaOglasiO namaKontakt

Fotografije koje dokazuju da puštanje brade mijenja izgled nabolje

Ljepota Zdravlje
Kategorija Barber shop
April 16, 2019
Fotografije koje dokazuju da puštanje brade mijenja izgled nabolje

Stranica Bright Side prikupila je fotografije koje dokazuju da dlake na licu stvarno mogu promijeniti izgled muškarca toliko da u pojedine ne možete prestati gledati.

Brade imaju jak utjecaj na ljude. Neka istraživanja su pokazala da muškarci s bradom izgledaju privlačnije i muževnije pa čak i dominantinije od onih koji ih nemaju. Također štite čovjekovo lice od određenih bakterija, a ponekad mogu u potpunosti promijeniti izgled muškarca i to nabolje.

Brada je i simbol muževnosti i kroz cijelu historiju čovječanstva ljudi su je pažljivo njegovali. Naprimjer Perzijanci i Asirci su je pleli u pletenicu sa zlatnim nitima, grčki bog Zeus uvijek je prikazivan s dugom bradom, a nosili su je i filozofi.

A da je takav izgled oduvijek privlačio žene dokazale su studije objavljene u časopisu Journal of Evolutionary Biology u kojima je učestvovalo 8.500 žena. I dok su nekim ženama golobradi muškarci bili atraktivniji, većini ispitanih žena su muškarci s bradom bili privlačniji.

Prema istraživanju koje je sprovedeno na Univerzitetu Queensland, brada i brkovi na licu smanjuju izloženost kože štetnim UV zrakama za jednu trećinu i bolja su zaštita od proizvoda sa zaštitnim faktorom jačine do 20. To znači da brada štiti lice od štetnih ultraljubičastih zračenja i time smanjuje rizik od razvijanja raka kože.

Osim što brada čuva kožu vašeg lica, ona usporava starenje kože. I zbog svih ovih stvari možda je najbolje da odmah danas pustite bradu.


Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Novembar bez brijanja Muškarci s bradom su privlačniji ženama
October 13, 2020

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže