Ljepota i Zdravlje
PočetnaOglasiO namaKontakt

Božićna zvijezda - njega i održavanje

Ljepota Zdravlje
Kategorija Cvjećare
December 24, 2020
Božićna zvijezda - njega i održavanje

Ni jedan drugi cvijet ne može tako lijepo da obilježi novogodišnje i božićne praznike kao Božićna zvijezda. Svoj privlačan izgled duguje astečkoj boginji kojoj je zbog neuzvraćene ljubavi prepuklo srce. Legenda kaže da je iz kapljica njene krvi izrastao vatreni cvijet okružen tamno zelenim listovima.

Božićna zvijezda je višegodišnja sobna biljka koja predstavlja i predivan ukras u enterijeru doma. Ona zahtijeva karakterističnu i dugotrajnu njegu. Idealna temperatura je 12-25°C, a optimalna temperatura za vreme cvjetanja je između 15-18°C. Jako je osjetljiva na promaju i temperaturu ispod 10°C.

Za uspješan rast potrebno joj je dosta svjetlosti, ali joj ne prija direktna sunčeva svetlost jer joj se mogu oštetiti listovi. Zahtijeva visoku vlažnost vazduha pa je zato neophodno prskati svaki dan - ali samo zeleni dio biljke. Zaliva se jednom nedjeljno, kada je zemlja potpuno suva, ali ne preobilno. Prekomjerno zalivanje dovodi do truljenja korijena i opadanja listova. Vlažnost zemljišta potrebno je provjeravati svaki dan.

Zalivanje se vrši tako da voda prodre do tacne na kojoj se nalazi saksija. Višak vode prosipamo. Ako se zaliva previše donji listovi će početi da žute i počeće da venu, dok će u slučaju nedostatka vode početi da opadaju. Ako želite da biljka i sledeće godine nastavi da uljepšava Vaš dom potrebno ju je prihranjivati tečnim mineralnim đubrivom shodno preporukama vašeg agronoma.

Cvjećara Čarolija

Dušana Baranjina 29, Bijeljina

Telefon za rezervacije: 065 / 265 - 527

Facebook


Reklama

Ovdje može da bude i vaša reklama.

  • Velika posjećenost
  • Zagarantovan uspjeh
  • Ne uključuje mobilnu verziju
Opširnije

Slične objave

Zanimljive činjenice o hortenzijama koje sigurno niste znali
April 16, 2019

Mjesto za vašu reklamu

Ukoliko želite da se vaša reklama nađe ovdje, kontaktirajte nas.
Opširnije
© 2021, Sva prava zadržana.

Brzi pristup

OglašavanjeInfoKontakt

Sponzori

Društvene mreže